Sikarit
Sikariharrastuksen leviäminen teollisuusmaissa alkoi voimakkaasti 1990-luvun lopulla. Sikarinpoltto on yksi hienostuneimmista tupakointimuodoista.
Miksi sikareita poltetaan? Käsintehtyjen sikarien polttaminen yhdistetään rentoutumiseen, mietiskelyyn tai yksinkertaisesti nauttimiseen. Sikarin aromiin ja laatuun vaikuttaa viljelytapa, kypsymisaika ja sikarinkäärijän taito. Käsintehdyt sikarit valmistetaan samaan tapaan kuin niitä on valmistettu viimeiset 150 vuotta. Sikari on loistava päätös hyvälle illalliselle ja sikarinpoltto voi olla myös sosiaalinen tapahtuma.
Sikarin valinta vaatii huolellisuutta ja riippuu tilanteesta. Monella on oma lempisikari, jota hän suosii. Kuitenkin on muistettava, että eri tilanteisiin sopii erilaiset sikarit.
Sikariporras-yhdistyksen ohjeiden mukaan aamulla auringon noustessa ei ehkä ole paras hetki nauttia isoa double coronaa, kun taas raskaan päivällisen jälkeen mieto ja pieni petit corona ei ehkäpä ole oikea valinta kruunaamaan herkullista päivällistä. Sikarin valinnassa kannattaa ottaa myös huomioon polttajan kokemus. Vasta-alkajalle ison Havannalaisen polttaminen voi muodostua epämiellyttäväksi kokemukseksi, mitä emme tietenkään toivo kenellekään tapahtuvan. Aloittelijan on siis hyvä pitäytyä hieman pienemmissä kokoluokissa.